Състезание по "Ръкопашен бой"


2010-12-07

Състезание по "Ръкопашен бой"

На 6 декември 2010 година, на стадион „Герена", в Първа джудо зала  се проведе състезание по  „Ръкопашен бой", което е вътрешна квалификация за участие в националното и международно състезание „Бодигард".  „Ръкопашният бой" е форма на демонстрация на защитни действия от удар с нож, крак и къса бухалка. Списък на атакуващите действия се определя с билети с три въпроса. Първата хватка се изпълнява по команда на съдията, втората и третата - след заемането на изходно положение от изпълнителя, с лице към следващия асистент. Хватките за  защита от удар с нож, крак, къса бухалка  и съответно защитните действия се изпълняват последователно едно след друго и завършват с болезнена хватка и хвърляне със завършващ удар. Класирането се определя по събрания брой точки от състезателите - членове на отборите.

Съдийската комисия на състезанието бе изградена от водещи експерти в областта на бойните приложни техники, представители на  МВР, НСО, СОБТ, БФБПС - Тони Петров - главен инструктор по полицейска лична защита към МВР, Младен Илиев - Национална служба за охрана (НСО), Красимир Велев - Специализиран отряд за борба с тероризма (СОБТ), Светлан Стоянов - Българска федерация по Бойни приложни спортове. Ръководител на състезанието бе Красимир Цветанов

В състезанието взеха участие 7 отбора от Колеж и гимназия по охрана и сигурност, гр. София и протече изключително оспорвано. Разликите в събраните точки при крайното класиране потвърждава това. Учениците от гимназията се състезаваха наравно с колежаните и показаха и доказаха своите умения.  

Отборът на гимназията бе с капитан Илиян Ценов Ценов и членове: Спасимир Асенов Пиперков, Светлин-Страхил Светлинов, Набил Стилиянов Манов. В индивидуалното класиране, от общо 14 участника, Спасимир Пиперков от 11 клас, се класира на ТРЕТО място !!! Това е един безспорен успех за Гимназия по охрана и сигурност!

Честито! Пожелаваме още по-големи успехи на следващите кварификации!

 


назад