УЧАСТИЕ В БОДИГАРД 2010


2010-07-08

УЧАСТИЕ В БОДИГАРД 2010

НАШИ УЧЕНИЦИ УЧАСТВАТ В "СВЕТОВНА КУПА - БОДИГАРД 2010"

От 19 до 23 юни, в Стара Загора, се проведе международно състезание "Бодигард 2010", организирано от Международната Федерация по Бодигардинг, Българска Федерация по Бойно Приложни Спортове (БФБПС) и Колежите по охрана и сигурност "Свети Георги Победоносец".

В състезанието участваха седем отбора: Отбор на  Националаната служба за охрана на президента на Украйна, отбор на Национална служба за охрана при президента на Република България (НСО), отбор на Федерацията по бойни-приложни спротове на Украйна, отбора на Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец" - гр. София, отбор на АСО „Меджик секюрити", отбор на СОД Варна и отбор на Колеж по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец" - гр.Стара Загора. Гост-съдия на състезанието беше неговият създател - Леонид  Николаевич Кучерявий.

В отбора на АСО „Меджик секюрити" ЕООД бе включено и едно момче! Момчето, което се състезава редом до мъжете! Спасимир Пиперков - ученик от 10 клас на Гимназия по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец"!!!

 imgp9072_448imgp9239_374

Състезанието бе тържествено открито пред сградата на Община Стара Загора, където се проведе и надпреварата по първата дисциплина „Тактика и техника на съпровождане на VIP - лице с изпълнение на похвати от физическа защита". Състезанието по екстремно бодигард шофиране се проведе на следващия ден под проливен дъжд и изключително тежки условия.

На площадката пред Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора" се проведе състезанието по търсена на взривни устройства в автомобил. Същия ден на сцената на Античния форум се проведе състезанието по "Ръкопашен бой". Състезанието продължи с дисциплините по стрелба при съпровождане на VIP- лице, динамична стрелба от различни положения, стрелба от автомобил, а последната дисциплина "Първа медицинска помощ на VIP лице и евакуирането му през различни препятствия" се проведе на стадион Берое.

imgp9119_441imgp9124_448

В продължение на пет дни десетокласникЪт Спасимир Пиперков се състезава рамо до рамо с професионалните охрани на двама президенти - на България и на Украйна, с професионалния отбор на Федерацията на бодигардовете на Украйна, както и с екипите на охранителнините фирми, участващи в състезанието. Това само по себе си е невероятен успех!

Снимки от събитието може да намерите тук http://security-college-bg.com/gallery/43

БРАВО СПАСИМИРЕ!!!


назад