Бодигард


2010-05-06

Бодигард

"БОДИГАРД 2010"- КАТЕГОРИЯ КАДЕТИ

По случай патронния празник на Гимназия и колежи по охрана и сигурност "Св. Георги Победоносец",на 3 и 4 май в гр. Смолян се проведе националното състезание „Бодигард 2010".

Състезанието се проведе под патронажа на кмета на Смолян Дора Янкова и със съдействието на областния управител инж. Стефан Стайков, Националната служба за охрана, Министерството на образованието, младежта и науката, Областна дирекция на на МВР - Смолян, Синдиката на българските учители, Ордена на рицарите Тамплиери от Йерусалим и Българската федерация по бойно приложни спортове. Молебен за здраве отслужи Константийският епископ Антоний.

В състезанието взеха участие 8 отбора от колежите в София, Стара Загора и Смолян и гимназията в София. Гимназия по охрана и сигурност бе представена от два отбора. Първият отбор бе воден от капитана Илиян Ценов. Членове на екипа бяха  Спасимир Пиперков, Иван Динев и Йордан Гинин. Вторият отбор бе воден от капитана Набил Манов, а членове на екипа бяха Светлин - Страхил Светлинов, Марин Георгиев и Ивайло Иванов.

imgp7918_448imgp7922_448

На първата дисциплина от състезанието „Тактика и техника на съпровождане на VIP-лице с изпълнение на похвати от физическа защита", първият отбор на гимназията с капитан Илиян Ценов зае ІІ място, а отборът с капитан Набил Манов зае ІV място!!! Гимназистите се бориха достойно с отборите от колежите по охрана и сигурност и доказаха, че са усвоили отлично професионалните умения и знания, които са им необходими за работа в сектора "Сигурност!

Пожелаваме успех на отборите в бъдещите състезания и честито!!!

 

 


назад